ASSALAMUALAIKUM // WELCOME ^_^

Monday

kehidupan

ada kalanya hidup ini tidak seindah & segembira mana pon,
waktu dan masa yang ubah segalanya,
kehidupan perlu diteruskan tanpa perlu pandang apa yang telah berlaku dan berlalu,
masa depan, kejujuran , kesetiaan perlu ada.
itu penting..ingat sampai mati.
sakit ada pengubatnya,
andai takdir tertulis tak ke mana,
moga kau yg satu tahu jalan ceritanya. 

tabah ujian dugaan hidup,
sabar kesempurnaan  hidup,
cekal pemikiran jiwa,
semoga terus maju.
yakin pada diri, 
motivasi hidup,
kerana aku tetap aku.
Maafkan aku..

Sunday

jadi diri sendiri

jadi diri sendiri tiada hipokrit,
hidup ini ibarat roda,
roda yang tiada hentinya dengan pelbagai rintangan dan halangan.
hidup ini penuh dengan tujuan dan masa depan.
satu yang ku pegang kini "kebahagiaan".

dalam hidup ini kalau boleh nk lari dari semua masalah yang tidak penah habis.
bahagikan masa kerja dan masa rehat.

enjoy , gelak ketawa penting dalam hidup..
andai kau kenal aku dahulu,
aku tidak seperti sekarang.
sekarang aku perlu hdup tanpa harapkn sesiapa.
terima kasih yg penah hadir dan Alhmdulillah  yg telah pergi..
no stalker no haters.. (sebab  i bkn ada apa pon)
pergi mampus dengan orang yang fakehope ni.. =)

tolong jujur padaku, aku hadam dan terima. 
semua manusia tidak sempurna.

muka bahagia =)
sila menyampah...



Saturday

dream came true

Assalamualaikum,
2017 begitu gembira tak terkata apabila rezeki dapat jejakkan kaki ke tanah suci, cita2 yang semua inginkan dan idamkan. Alhmdulillah 27 feb dengan izin Allah i, mama & bbh ada rezeki pergi ke sana. syukur tak terkata, mmg tak sangka dan diduga, Allah je thu, betapa gemuruh, takut, nak nanyis dan happy mcm2 rsa.

27 feb 2017 ( Klia ke Madinah)
rasa dlm kpl trbng lma baq hg, xlrt naik bengkok tulang blkng ni. bila nmpk dri tingkt pasir mula la muka teruja ya Allah tuhan yg tahu, dlm hti bukan nk megah ke apa tp satu layak ke owg sejahat, sejahil dan aku bukan perempuan yang alim ini menghadapmu Allah. sebak rasa. serius rasa cm gitu sapa yang bertama kali pergi( i cerita pengalaman i rasa dan serius i rasa nak pergi lagi, insyakAllah).








bila nampak pasir2 cmgini perghhh debar takut smua ada..
rasa insafff..
MasyaALLAH dan Alhamdulillah



rindu saat nih...
serius...
seronok tenang di MADINAH,,
cuaca panas tp rasa sejuk nyaman sngt.


best partner, my lovely, my friend, my sharing (gosip), my everything 4 me
(i love u mama)


ini harta dunia yang paling di berharga dan disayangi

(masa ni di ladang kurma, ya Allah boleh tibai kurma mana nak makan)
paling suka kurma ais perghhhh,,choclate pon bnyk, tp kena pandai2 tngk la harga berubah2 ada mahal tp smua choclate ada,, ada hat murah tp xbnyk pilihan..

muka tu follesss sngt xthu knapa, sbb masa dok sna muka mmg xpkai apa
just pkai pelembap muka je sbb muka memang kering sbb sana sjuk,
mnd pagi2 boleh menjerit sbb sjuk,, pkai yg panas pun still sjuk..

ais kerim ni sempat singgah time di mekah, memajang lalu situ apa g, geram aku.
mama babah layan je anak dya bnyk akal nih..hihi

 ni rasa dya pekat ya amat, pati gila mangga boleh potong kaki
sedap kalau sejuk2...

 benda ni pon aku boleh mngidam, tp mhl dya 2 kali ganda dngn hrga malysia 
kalau xsalah la..( sbb masa bayar aku rasa knpa mahal)
nmpk x kfc arabian
 wajah2 yang selalu dirindui :)

first nampak masa dekat Madinah Masjidil Nabawi dah rasa sebak nak nanyis tahan je air mata.
ni nampak depan mata masa di Mekah, nampak Kaabah pula jadi berangan sat betul ke aku di depan Kaabah, sayu hati serius,(sedih sebak) rasa macam tak percaya,
dia rasa mcm nk cakap tak terkata, syukur Ya ALLAH nak sngt jejak kaki ke sna.
habis tawaf di mekah pada hari first smpai trus demam sbb sjuk dan waktu smpai pukul 1 pg i balik hotel sat dan trus buat umrah first abis dalam pukul 3 lebih cmtu dekat pukul 4 tnggu subuh sjuk lain macam dan balik hotel i trus demam. orang cakap demam penghapus dosa. nasib 1 hari je demam kuasa Allah betul la. klw di mlysia i mmg akan demam 2 or 3 hari..kuasa ALLAH. tp takpa Alhamdulillah dan Alhamdulillah itu je perasaan yang mmpu di gambarkan
dream came true. Alhamdulillah :) bersama mama babah.
kalau boleh i nak adq dan abg dan kak ipar i ada skli.
itu insyakAllah satu hari nnt.
Dear husbnd, insyakALLAH satu hari nnt kita pergi sama-sama ye..
i just nk kongsi je bukan nk menunjuk or berlagak ke apa..
tp cerita pengalaman manis dan terindah nih..













hakikat

•satu masa kita kenal terima hakikat yang sesetengah orang yg kita sayang hanya boleh berada dalam hati kita je, bukan dalam hidup realiti.

•yang ada di depan mata tolong hargai jngn bikin ralat dan pembuli.

•jujur nk move on tu susah bagai, teriaq , sedih, mengamok, bebai last2 baru oky.
move on la.

•dalam hidup kebahagian bkn dicari tetap iya hadir dan sentiasa menerangi diri ini.

•orang nampak luaran tabah dan cool, padahal dlm hati ni mcm kena hiris, cincang3, bakar ats api,
sakittttttt gilaaaa.

•belajar menghargai jngn kehilangan baru tercari-cari.

•biar sedih dahulu, lama2 kemanisan akan dirasa.

•tuhan tabahkan jiwa ini, kentalkn diri ini, kuatkan hati dan terus bangun dri kesedihan.

-semua orang penah rasa sakit, hati orang kita tidak tahu, please jujur terus lepas nih.-

2k17

Assalamualaikum,
manusia dan cerita tidak penah hilng,
hari hari menjelang dan telah pon masuk 2017,
aku terlalu bhgia, 
kehadiran seseorg di luar jangkaan sangat aku sanjung,
tapi apa kn daya mungkin bahagia bkn milik kita.
sedikit pon kau tak berbincang, 
apatah lgi call dan bertanya khbar,
sakit bodoh,
sakit....
oky fine, setiap saat,
setiap detik aku teringat kau,
tapi aku trnmpk kau sudah temui org baru, 
dengarnya seperti model dan aku tarik dri undur jauh2.
oky bgos la, masa untuk aku move on!!
hakikatnya sehingga kini aku tidak berjya move on.
bodoh...
lupakan saja..
doakn yg baik2, 
apa yg ada depan mta terima dn jga.
Doakn yg baik dan Allah tolong,
2017, hadiah yg bermkna dlm hidup aku jangan kecewakan.
Amin, my dream became true.. insyakAllah.
permudahkn urusan saya Nur Aliaa Eleena bt kamaruddin 
dan kedua-dua mama dan bbh saya. maafkan kesilapan saya, maafkn perbuatan saya, tingkahlaku saya dan kekhilafan saya.saya doakan yg baik2 untuk kawan2, org yg saya sayang, fmily, spupu
dan sibling, smoga kita menjadi lebih baik hari demi hari dan tiada musuh. :') :') 

sakit yg lama xpa ada pengubatnya,
aku hadam dan telan sekelat ubt,
moga kemanisan hidup akan ada satu hari nnt,
aku thu aku bukan manusia yang baik dan sesuci bidadari 
ada kalanya dosa dan pahala ada tingkat turunnya,
jangan menghukum aku seperti sampah.
aku bermaruah dan aku pnya hati..
TQ ^___^ 
May Allah easy everything, Amin.
aku takut sebenarnya...